Wie ben ik

Mijn naam is Astrid Williamson. Op jonge leeftijd wilde ik al meer betekenen voor mijn medemens.
Zo begon ik op mijn 15e te werken met kinderen, wat uitgroeide tot volwassen. Daarbij kwam ik in aanraking met uiteenlopende problematiek, waarmee de logische volgende stap een studie psychologie aan de Universiteit Utrecht was. Ik vind het namelijk erg belangrijk om te werken aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde diagnostiek en behandelmethodes.

Na een afgeronde studie klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht heb ik de opleiding EFT afgerond. Daarnaast werk ik met EMDR en PeP. EFT valt uiteen in twee vormen. Emotion Focused Therapy is individueel gericht. Emotionally Focused Therapy is relatietherapie.
Cognitieve gedragstherapie richt zich op stemmingsstoornissen, angststoornissen en stress-gerelateerde stoornissen.
EMDR, Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is vooral effectief is bij de verwerking van een trauma of verlies.

Mensen helpen op het emotionele en cognitieve vlak en bijstaan in gedragsverandering is voor mij erg belangrijk. Welke behandelmethoden hiervoor gebruikt worden, is een persoonlijke keuze van de cliënt. Het gaat erom dat deze zich prettig voelt. Jezelf  blootgeven kan behoorlijk spannend zijn en daarom moeten de randvoorwaarden goed zijn. Naast de passende behandelmethode is het van groot belang dat er een klik  is met de behandelaar. Op die manier kan er een goede vertrouwensband ontstaan die veilig en vertrouwd voelt. Wanneer die klik niet lukt, kijk ik graag samen met de cliënt naar andere mogelijkheden, bij andere behandelaars.

Ik geloof in de innerlijke kracht van ieder mens. Het kan gebeuren dat mensen hun kracht niet, of niet meer, zien of dat ze niet weten hoe zij die kracht het best kunnen benutten. Tijdens de sessies bied ik handvatten om die volle innerlijke kracht aan te spreken, om zo alle uitdagingen en situaties aan te kunnen die het leven biedt.

De manier waarop ik met de problematiek van cliënten omga, is sterk persoonsgericht.  Overleg en inspraak zijn daarbij erg belangrijk; de persoon en zijn of haar  ontwikkeling staan voor mij centraal.


NIP: 209222
VPeP: 20241
NVPA: 104488
KvK: 66280427
AGB: 94106543

nl_NLNL